View Full Version : Carl Perkins emlékest
Amigo/Zsolti
2008 Jan. 21., 14:55
Amigo Club, 2008 febr 01 péntek
1998 januárjában sajnos távozott tőlünk a világ egyik legnagyobb Rockabilly - Rock and Roll szerzője és előadója Carl Perkins.
Nevéhez rengeteg ismert dal fűződik a műfajunkon belűl.
Úgy gondoltuk, hogy ebből az alkalomból tartunk egy kis emlékestet a tiszteletére.
Fellépnek: (a 8 tagu) Carl Perkins Emlékzenekar, a Madison, és az est felvezetője a Veterans Club.
Aki úgy érzi, velünk a helye febr. 1-én pénteken, 21 órától
Flinstone
2008 Jan. 21., 16:40
http://imagecache2.allposters.com/images/pic/MMPH/B72352~Carl-Perkins-Posters.jpg
Dongó
2008 Jan. 24., 16:37
Amigo Club, 2008 febr 01 péntek
1998 januárjában sajnos távozott tőlünk a világ egyik legnagyobb Rockabilly - Rock and Roll szerzője és előadója Carl Perkins.
Nevéhez rengeteg ismert dal fűződik a műfajunkon belűl.
Úgy gondoltuk, hogy ebből az alkalomból tartunk egy kis emlékestet a tiszteletére.
Fellépnek: (a 8 tagu) Carl Perkins Emlékzenekar, a Madison, és az est felvezetője a Veterans Club.
Aki úgy érzi, velünk a helye febr. 1-én pénteken, 21 órától
Gyermek- és ifjúkora
A tennessee-i Tiptonville-ben született egy szegény farmer gyermekeként. Már korán megismerkedett a déli gospel zenével a fekete gyapotszedő munkások dalaiból. 7 évesen kezdett el gitáron játszani, amelyet apja készített egy szivardobozból, egy seprűnyélből és bálázó zsinegekből. 13 évesen megnyert egy tehetségkutató versenyt a Movie Magg című dallal, amelyet saját maga írt. Tíz évvel később ugyanezzel a dallal győzte meg tehetségéről Sam Phillipset, a Sun Records tulajdonosát.
Sun Records
1955 végén a nyomorban tengődő Carl Perkins lejegyezte Blue Suede Shoes című dalát egy régi krumpliszsákra. Sam Phillips produceri munkájának köszönhetően a dalból hamar sláger lett. Az amerikai Billboard magazin country toplistáján az első helyet, pop toplistáján a másodikat, amíg a rhythm and blues toplistáján a harmadik helyezést tudhatta magának. Az Egyesült Királyságban a Top Ten (A Legjobb Tíz) listájába is bekerült. Ez volt az első olyan felvétel, amelyből a Sun Records több mint egy millió példányt adott el. Karrierje csúcsan egy majdnem halálos autóbaleset érte. Barátja, Elvis Presley feldolgozta az által írt slágert, de nem ért el vele nagy sikereket.
Életének utolsó évei
Az utolsó albuma, a Go Cat Go! 1996-ban jelent meg sok más sztár közreműködésével a független Dinosaur Recordsnál és a BMG forgalmazásában.
Rockabilly sztárok (Presley, Lewis stb.) életrajzi filmjeiben is kapott kisebb szerepeket, egyetlen jelentősebb alakítása John Landis 1985-ös Into The Night filmjében volt.
Utolsó fontosabb fellépése a "Music for Monserrat" jótékonysági koncert volt a Royal Alber Hallban 1997. november 15-én.
Halála és öröksége
2 hónappal később 1998 januárjában,a Jackson-Madison megyei kórházban gégerákban halt meg 65 éves korában. A tennessee-i Jackson város Ridgecrest temetőjében temették el. A temetés jelen volt többek közt George Harrison és Jerry Lee Lewis.
2004-ben a Rolling Stone magazin a saját Minden Idők 100 Legjobb Művésze listáján a hatvankilencedik helyre rangsorolta Perkinst.
Felesége, Valda deVere Perkins 2005. november 15-én hunyt el.
Danyboy
2008 Jan. 24., 20:05
Tisztelet és hála ennek a Drága Embernek minden percéért amit a műfajban töltött. Mindenképpen a legnagyobb RnRoll zenészek egyike volt, maradandóságát őrizzük!
Rockabilly Rebel
2008 Jan. 27., 20:37
http://www.freeweb.hu/roadzombies/dongo.jpg
Dongó
2008 Jan. 30., 08:38
Némi kis módosítás!
A Veterans Club zenekar sajnos,az egyik tag súlyos betegsége miatt nem tud fellépni.
A Carl Perkins emlékzenekar nem 4,hanem 3 zenekar tagjaiból fog összeállni,
(Prison Band, Rockin' RockCats, Madison).
oldteddyboy
2008 Jan. 30., 12:23
Némi kis módosítás!
A Veterans Club zenekar sajnos,az egyik tag súlyos betegsége miatt nem tud fellépni.
A Carl Perkins emlékzenekar nem 4,hanem 3 zenekar tagjaiból fog összeállni,
(Prison Band, Rockin' RockCats, Madison).
Konkrétan?
Feltételezem Dongó biztosan lesz!!!! Cactus????
Egyébként meg jónak ígérkezik.
Nitus
2008 Jan. 30., 12:32
Konkrétan?
..sőt még az is lehet, hogy Nitus is lesz...:x30::x9:
Dongó
2008 Jan. 30., 12:39
Konkrétan?
Konkrétan:
LACA-Bőgő
UFO-Gitár
CACTUS-Ének
Nitus-Ének-Vokál-Csörgő
Fozó-Gitár-Ének
Johnie-Bass
Unicum-Dob
Dongó-Akusztikus gitár-Ének
Nitus
2008 Jan. 30., 12:47
Konkrétan:
LACA-Bőgő
UFO-Gitár
CACTUS-Ének
Nitus-Ének-Vokál-Csörgő
Fozó-Gitár-Ének
Johnie-Bass
Unicum-Dob
Szóval most ami nem lesz, az a billentyű...:p05::x65::p
Dongó
2008 Jan. 30., 15:04
Szóval most ami nem lesz, az a billentyű...:p05::x65::p
Persze,mert felgyújtottam!!:x77::)
Peter
2008 Jan. 30., 15:13
Egy Jerry Lee Emlékesten? :D
Dongó
2008 Jan. 30., 15:28
Egy Jerry Lee Emlékesten? :D
Úgy tudom hogy Ő még él.
Elfogyott itthon a tüzelő.
Konkrétan:
LACA-Bőgő
UFO-Gitár
CACTUS-Ének
Nitus-Ének-Vokál-Csörgő
Fozó-Gitár-Ének
Johnie-Bass
Unicum-Dob
Ez jó lesz!:p04::p14:
oldteddyboy
2008 Jan. 30., 16:14
..sőt még az is lehet, hogy Nitus is lesz...:x30::x9:
A világért sem akartalak kihagyni de nálam a Dongóhoz az egész banda hozzátartozik értelemszerűen.
Dongó
2008 Jan. 31., 09:03
A világért sem akartalak kihagyni de nálam a Dongóhoz az egész banda hozzátartozik értelemszerűen.
Ne is hagyd ki az ifjú Rosanne Casht!!!:p37::cwink:
Vikcsi
2008 Jan. 31., 09:08
Úgy tudom hogy Ő még él.
Attól még lehet rá emlékezni! Öcsém is él, mégis emlékszem rá. Még este is :p48::p48:
Nitus
2008 Jan. 31., 10:32
Ne is hagyd ki az ifjú Rosanne Casht!!!:p37::cwink:
Na ez egy kicsit erős, kedves Dongó!:p90::p20::p65:
Majd ha Johnny Cash emlékest lesz....
Dongó
2008 Jan. 31., 11:57
Na ez egy kicsit erős, kedves Dongó!:p90::p20::p65:
Majd ha Johnny Cash emlékest lesz....
Rendben Baby!! De a Jacksont, azért eljátszuk holnap?!
Nitus
2008 Jan. 31., 13:10
Rendben Baby!! De a Jacksont, azért eljátszuk holnap?!
Na jó...:cmiaz::crolleyes:x65:
Dongó
2008 Feb. 01., 14:06
Na jó...:cmiaz::crolleyes:x65:
Na,azért!!! :p48:
Dongó
2008 Feb. 01., 14:08
http://www.freeweb.hu/roadzombies/dongo.jpg
Na majd ma!!
Rockabilly Rebel
2008 Feb. 01., 20:53
ne dumálj, egyszer lett volna lehetőséged játszani lángoló zongorán, akkor se merted bevállalni...
:D:D:D
Nitus
2008 Feb. 02., 14:06
Kellemes kis emlékestet dobtunk össze tegnap, úgy gondolom!:)
Amiért külön köszönet illeti meg: Lacát, Ufót, és Cactust a csodálatos együtt működésért, közös muszikálásért; és persze a csodás közönséget, akik szitnén megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel!:x77::x77::x77:
(Katt reméljük minél előbb prezentálja ezt avval a rengeteg fotóval, amit az est során készített :p14: )
Emlékesti képek itt (http://carlperkinsamigo.katt.fotoalbum.hu/).
Danyboy
2008 Feb. 04., 12:54
Kellemes kis emlékestet dobtunk össze tegnap, úgy gondolom!:)
Amiért külön köszönet illeti meg: Lacát, Ufót, és Cactust a csodálatos együtt működésért, közös muszikálásért; és persze a csodás közönséget, akik szitnén megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel!:x77::x77::x77:
(Katt reméljük minél előbb prezentálja ezt avval a rengeteg fotóval, amit az est során készített :p14: )
Egyetértünk, amikor több zenekar tagjai az ügy érdekében együtt muzsikál az mindig felemelő. Így kéne szinte minden alkalommal!
A péntek erre jó példa volt, folytatni kell, ürügy mindig van.
Egyetértünk, amikor több zenekar tagjai az ügy érdekében együtt muzsikál az mindig felemelő. Így kéne szinte minden alkalommal!
Nagy Jam volt! :D
Nitus
2008 Feb. 04., 15:50
Mi magunk is nagyon jól éreztük magunkat ebben a formában a színpadon - gondolom ez észre vehető volt - és hát jó volt látni a visszajelzéseket, a tetszést a közönség részéről. :p75: :)
Nem tudom, hogy a meghívott vendégeink hogy vélekednek erről, talán ők is kifejtik majd... :)
Cactus
2008 Feb. 04., 21:00
Mi magunk is nagyon jól éreztük magunkat ebben a formában a színpadon - gondolom ez észre vehető volt - és hát jó volt látni a visszajelzéseket, a tetszést a közönség részéről. :p75: :)
Nem tudom, hogy a meghívott vendégeink hogy vélekednek erről, talán ők is kifejtik majd... :)
Szerintem is fasza volt. :D
vBulletin® v3.8.2, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.