PDA

View Full Version : Miből lesz a cserebogár?

Rockabilly Rebel
2009 May. 07., 12:09
Kíváncsi vagyok, kinek honnan vezetett az útja idáig.
elég szavazni.

Tommy Friday
2009 May. 07., 13:00
Ez így fazzság, hogy nem lehet többet bejelölni...

Timiti
2009 May. 07., 13:07
A Blues miért nem szerepel? Mert így a Halász Judit-ot kell jelölnöm! :D

parage
2009 May. 07., 14:47
Ez így fazzság, hogy nem lehet többet bejelölni...

...arról nem is beszélve, hogy én pl ebbe születtem, nekem a szüleim is ezt hallgatták (apám még próbálkozott is zenélni, de azt inkább hagyjuk, szerintem csak jobban bedôltek a csajok, ha gitárt láttak a kezében:D)...

Maad
2009 May. 07., 15:13
...arról nem is beszélve, hogy én pl ebbe születtem, nekem a szüleim is ezt hallgatták (apám még próbálkozott is zenélni, de azt inkább hagyjuk, szerintem csak jobban bedôltek a csajok, ha gitárt láttak a kezében:D)...

Mit gondoltál, 99%-ban miért kezdenek könnyűzenélni a fiatalok?:D:D

Vikcsi
2009 May. 07., 15:15
Mit gondoltál, 99%-ban miért kezdenek könnyűzenélni a fiatalok?:D:D

Aki mást állít, az hazudik :D:D:D

Rockin'Z
2009 May. 07., 17:12
Tibi!
Nem lehene nyilvános a szavazás? Mármint, hogy lássam ki, mire szavazott.

Pictures
2009 May. 07., 18:07
Tibi!
Te Halasz Juditra az tuti ziher. Lattalak teged Solymaron biciklizni, Halasz Judit lemezekkel a honod alatt, Malackas hatizsakkal.

Rockabilly Rebel
2009 May. 07., 18:28
Tibi!

nem, meg nem is lényeg.
sokat gondolkoztam már rajta, hogy milyen műfajokat lehetne együtt szerepeltetni, azzal a céllal, hogy megismerjék más körökben is ezt a zenét.
anno schleki intézett ska, oi, rockabilly/psychobilly koncerteket a vörös yuk-ban, balhé nélkül. mi most próbáltunk countryt.
viszont a napokban is láttam bejegyzéseket azzal kapcsolatban, hogy akik ezt meg ezt a zenét hallgatják azok ilyenek meg olyanok, meg hogy nem játszunk ilyen meg olyan stílusú zenekarral mert mit fognak gondolni, meg mondani.

ha sokan szavaznak, akkor talán kiderül, hogy milyen más zenei műfaj közönsége lehet még kíváncsi ezen a belterjes körön kívül a kedvenc zenénkre.
én a rock-ra voksoltam, heavy matalt hallgattam "ez" előtt.

Rockin'Z
2009 May. 07., 22:12

Én is, először germán metált (pl. Helloween), aztán meg amarikai party-glam rockot (Poison, Mötley Crüe, G'n'R), végül meg ilyen progresszívebb rockot/metalt (pl. Queensryche, stb.). :D

Ati Edge
2009 May. 07., 22:40
nem, meg nem is lényeg.
sokat gondolkoztam már rajta, hogy milyen műfajokat lehetne együtt szerepeltetni, azzal a céllal, hogy megismerjék más körökben is ezt a zenét.
anno schleki intézett ska, oi, rockabilly/psychobilly koncerteket a vörös yuk-ban, balhé nélkül. mi most próbáltunk countryt.
viszont a napokban is láttam bejegyzéseket azzal kapcsolatban, hogy akik ezt meg ezt a zenét hallgatják azok ilyenek meg olyanok, meg hogy nem játszunk ilyen meg olyan stílusú zenekarral mert mit fognak gondolni, meg mondani.

ha sokan szavaznak, akkor talán kiderül, hogy milyen más zenei műfaj közönsége lehet még kíváncsi ezen a belterjes körön kívül a kedvenc zenénkre.

Szerintem jó ötlet!!!!!!!!
:ctaps::ctaps::ctaps::ctaps::ctaps::ctaps::ctaps:: ctaps:

Gery Holly
2009 May. 08., 08:39

Én meg a "mi közöd hozzá" -ra, de nem azért, mert senkinek semmi köze hozzá, hanem mert Halász Judit kivételével minden itt felsorolt stílust hallgattam egy ideig, sőt még mást is. Amt a leghosszabb ideig hallgattam, az talán a dallamos punk, úgy mint GreenDay, No Use For A Name, meg hasonlók.

Eco
2009 May. 08., 09:38
Én az OI, Ska-ra szavaztam, mert a 80-as évek közepén azt hallgattam a legtöbbet. Mondjuk voltam egy csomó punk koncerten is, még Fekete Lyuk-as időkben, abból a műfajból is van sok ami tetszik. De pl. a mai napig is sok rock, metál zenét szeretek, főleg a Nightwish, Vision of Atlantis típusú metál zenéket csípem. Egyedül a disco és a Halász Judit áll tőlem távolabb. Amit Rebel ír, tényleg érdemes azon elgondolkodni, nem véletlen volt a Nitusékkal a country párosítás...

Pedro
2009 May. 08., 13:50
Én klasszikus zenét, Abbát, Boney-M-et de leginkább Humgáriát, szóval amíg hiányoznak ezek a kategóriák, addig nem tudok szavazni

twobush
2009 May. 08., 15:25
A Hungária óta érdekelt a rock and roll, 60 százalékban mindig is ez a műfaj állt és áll érdeklődésem homlokterében. A nyolcvanas években odavissza ismertem az összes euro-italo disco dalt, de nem a rádiók által nyomott szarokat, hanem az ún. klubzenéket (Bobby Orlando, Digital Emotion, Mike Mareen...stb). Rengeteget tanultam a kezdődő break-rap műfajok előadóitól, főleg ritmikai vonalon (Gucci Crew, Jazzy Jeff, Kool Moe Dee, stb.) Aztán voltak elborultak (Midnight Oil), zúzósabbak (Pantera) meg olyan lemezek, amiket a mai napig a világ legjobb albumai között tartok számon (pl a világ legjobb doo-wop albuma - szerintem - egy olyan emberhez kötődik, akire nem is gondolna az ember: Paul Simon, a lemez címe: Songs from the Capeman. Mindenkinek ajánlom, fejhallgatóval, nagy hangerőn, hogy hallatszanak a fikcsik). Aztán megvolt az AC/DC mánia, főleg a Bon Scott időkből, meg egy két garage is (Hot Boogie Chillun).

Hát, ha ebből kiderül, hogy mihez érdemes párosítani a rockabillyt...:)

Maad
2009 May. 08., 17:47
Én a rockot ikszeltem, mert a metálból indultam.
Gyerekkoromban a "Limbó Hintó" c. kislemez, és az "Aréna" voltak a kedvenceim, de ezek a szüleim lemezei voltak, akiktől azért már 8-10 évesen megtanultam, hogy Elvis a király:D. '86 tájékán hallottam a Powerslave albumot az Iron Maidentől, ez akkora hatással volt rám, hogy azóta sem tudtam eltántorodni a rocktól. A rock and roll folyamatosan jelen volt, egyik haverom édesapja valahonnan szalagra rögzített egy csomó mindent, Elvis összestől Chubby Checkereken át Chuck Berry-ig mindenféle rock and rollt, azokat hallgattuk szalagos magnón suli után. Aztán jött egy hosszabb időszak a '70 es évek rock és blueszenéivel, aztán visszakerültem a metálhoz valahogy... De a rock and roll mindig jelen volt a hallgatott zenéim közt. Valamikor a kilencvenes évek végén. vagy talán 2000-ben láttam a Mystery Ganget Újszilváson egy falunapon, (ahol rajtam kívül csak 10-12 gyerek hallgatta a koncertet), és attól a pillanattól tudtam, hogy ez az. Azelőtt sosem voltam rockabilly zenekar koncertjén, de rögtön tudtam, éreztem a zenét. Ezután kezdtem komolyabban zenéket gyűjteni a leértékelt cd-turkálók mellett, Bihari Párduc fórumtársunk rengeteget segített ebben, aztán ugye az internet még többet:D. Így az elmúlt 6-8 évben 80%-ban rockabillyt, és testvéreit hallgatom, 20% maradt metál, meg rock.

Blue Boy
2009 May. 09., 11:01
Én szintén hasonló "életen" mentem keresztül mint Maad forum társam,csak nálam ki maradt a szülöi ráhatás Elvis Presleyvel.Szintén Iron Maiden volt a nyitó banda csak nekem a Seventh son of a seventh son albumuk debütált az életemben.Késöbb jött a Sex Pistols,Clash,Exploited,Ramones,Dead Kennedys és a Fekete Lyukas szakasz meg ami ezzel járt(Kretens,Prosectura,AMD,Leukémia).
Nekem ez a korszakom volt "odaba..os" ezért a Punk-ot jelöltem meg.
Utánna váltottam egy kicsit és a Suicidal Tendencies,Infectious Grooves,Pantera,Sepultura bandáknak valamint az indrustial zenének engedtem.
Lazultam is egy kicsit,a reggae is tetszett.Ezután már vegyesen hallgattam mindent, nem nagyon volt egy irányadó műfaj az életemben.És ezt teszem a mai napig is 80% rockabilly és 20% "vegyes" arányban a fent emlitett bandák közül.
Valamit a mai napig szentül hiszek.Phill Anselmo és Mike Muir az isten!!:x77::x77:
Ettöl függetlenül rockabilly müfaj életem legjobb döntése.

Rockabilly Rebel
2009 May. 09., 11:07
már csak1 1563 szavazat kellene :)

Dávid
2009 May. 13., 20:45
Punk, Ska, Oi... kár hogy nem egy kategóriában vannak

Alfréd
2009 May. 13., 21:30
Nekem szülői behatásra nem jött semmi..
De külvárosba szerintem hamar elkapja a gyereket az agybaj. Én 12-13 évesen kezdtem Punk zenét hallgatni. Aztán hosszabb távon hodoltam a ska, reggae zenének. Ska zenét doboltam életembe először, és mai napig sok ska-t hallgatok. De a Rock & Roll valahol mélyen mindig is ott volt, mikor még kissebb koromba nemtudom megmondani mikor láttam a HBO-n a Rock & Roll ördöge c. filmet, na nálam akkor kattant valami... de nem igazán foglalkoztam én az ilyen kattanásokkal. Majd mikor a Fridays elkezdődött, akkortól hallgatok igazán ilyen zenét először. Inkább Rock'n Roll-t mint Rockabilly-t de ilyenet. Mostanába meg egyre inkább húzok a Country felé.

Ellenben a Rockereket mindig utáltam :cviolent:

ha meg százalékosan nézzük a dolgokat: 60% (r'n r, rockabilly, doo-wop, country...) 40% mindenféle zene, télleg minden

Alfréd
2009 May. 13., 21:36
különben, ha valaki beválalna egy Ska & Rockabilly koncert szervezését azt értékelném. Szerintem népes lenne a társaság, mint az kezd kiderülni...

auranoir
2009 Oct. 13., 21:34
Rádióból a Beatlesre emlékszem először, a suliban Ringo :) voltam. Apám révén az alábbiakat kellet szeretnem:) : Purple, Zeppelin, Police, Styx, Bob Marley, tehát a 70-es évek rokkzenéjét + Beatles + rockandroll. 81-ben külföldön éltünk és rendszeresen jártunk lemezboltokba apámmal. Ott láttam meg az Iron Maiden - Killers c. albumát és 11 évesen saját pénzből meg is vettem belehallgatás nélkül. Már a borító alapján tudtam hogy ez vmi teljesen más (érdemes megnézni) lesz. Kedvenc lett azonnal és ezzel be lettem vezetve a keményebb zenék világába. Megkerülhetetlen volt a Brit és Germán metál meg volt egy kis amcsi glam is + AC/DC de a következő flash-t a Slayer és a Bathory szolgáltatta, aztán a Metallica meg Voivod. Még mindig a 80-as évek második felénél járunk , Sex Pistols és Stray Cats(bár őket nem tudtam hova tenni és a Setzer látványától mindig rosszúl lettem mivel hosszú hajú metálosként éltem akkoriban :)) A Hungária pedig minden jobb házibulin előkerült valahonnan. 90-es években Panthera meg a death és black metal bandák voltak/vannak nagy hatással rám. 90 vége felé láttam a Mystery-t, Cadillac-et, Rakecc-et, majd a Gorillát és el is jutottunk szájkóhoz.Nagyon felületesen.

svedkris
2009 Oct. 13., 21:57
[QUOTE=auranoir;189491]Rádióból a Beatlesre emlékszem először, a suliban Ringo :) voltam. Apám révén az alábbiakat kellet szeretnem:) : Purple, Zeppelin, Police, Styx, Bob Marley, tehát a 70-es évek rokkzenéjét + Beatles + rockandroll.....

Csecsemő koromban apám révén Zeppelin,utánna Omega,Deep Purple,Osibisa,Mungo Jerry,stb. 6 évesen a szülinapi zsúromon megtanultunk twisztelni,10 évesen mi voltunk a Hungária a jelmezbálon,az enyém volt a szaxofon. 11 évesen a Jancsó rendezte Omega koncert élménye.12 évesen Edda lemez megismerése. 15 éves koromig az eddigiek és a blues zene.Ezután Edda koncert,Pokolgép és innét indulva S.D.I., D.R.I. volt a mélypont :D 18 évesen megismertem a Lord-ot,19 évesen az Aurórát,Sex Action-t,majd az akkor feltörekvő összes rock és metál bandát.Sok mai magyar sztárzenekar első lépéseinél ott voltunk.31 évesen Mystery koncert,és azóta a napjaimat kitölti az eddig felsorolt összes zenei műfaj! :D Úgyhogy én nem tudok választani a kvízkérdés pontjaiból,mert legalább 3-at kellene bejelölnöm!
Dollyval végigénekeltük az összes Hungária számot a Mentol koncert alatt! :D:D:D

Dolly
2009 Oct. 13., 22:07
[QUOTE=auranoir;189491]Rádióból a Beatlesre emlékszem először, a suliban Ringo :) voltam. Apám révén az alábbiakat kellet szeretnem:) : Purple, Zeppelin, Police, Styx, Bob Marley, tehát a 70-es évek rokkzenéjét + Beatles + rockandroll.....

Csecsemő koromban apám révén Zeppelin,utánna Omega,Deep Purple,Osibisa,Mungo Jerry,stb. 6 évesen a szülinapi zsúromon megtanultunk twisztelni,10 évesen mi voltunk a Hungária a jelmezbálon,az enyém volt a szaxofon. 11 évesen a Jancsó rendezte Omega koncert élménye.12 évesen Edda lemez megismerése. 15 éves koromig az eddigiek és a blues zene.Ezután Edda koncert,Pokolgép és innét indulva S.D.I., D.R.I. volt a mélypont :D 18 évesen megismertem a Lord-ot,19 évesen az Aurórát,Sex Action-t,majd az akkor feltörekvő összes rock és metál bandát.Sok mai magyar sztárzenekar első lépéseinél ott voltunk.31 évesen Mystery koncert,és azóta a napjaimat kitölti az eddig felsorolt összes zenei műfaj! :D Úgyhogy én nem tudok választani a kvízkérdés pontjaiból,mert legalább 3-at kellene bejelölnöm!
Dollyval végigénekeltük az összes Hungária számot a Mentol koncert alatt! :D:D:D

Még szép, ez a minimum :p05:! Tschöwy tegnap bejátszotta a gépbe a felvételt...hát mit mondjak:p112: Képzelheted, hogy milyen. Gurultam a röhögéstől:x71:

T Ford
2009 Oct. 14., 13:40
..a Depeche Mode, Yazzo, Erasure melyik kategóriába tartozik ? :)

twobush
2009 Oct. 14., 19:13
..a Depeche Mode, Yazzo, Erasure melyik kategóriába tartozik ? :)

A Yazzo a Yazoo akar lenni gondolom...:D
Szintipop, már ha van ilyen műfaj...(mingyá csináltatok egy olyat is):D